BERGEN AAN ZEE EN OMGEVING

Bergen aan Zee, uniek in zijn soort

Het strand van Bergen aan Zee is misschien wel het best bewaarde geheim van de Nederlandse kust. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Bergen aan Zee en zijn naastgelegen dorpen Bergen, Schoorl en Egmond bieden u kilometers zandstranden, duinen, bossen en heide. Hier kan je heerlijk fietsen, wandelen en recreëren. Genieten van de terrasjes, cafés en restaurants, shoppen en flaneren.  Ook op cultureel gebied komt u niets tekort, bezoek de musea, galeries en jaarlijkse evenementen die deze regio u kan bieden.

Dit gedeelte van de Nederlands kust heeft ook nog eens het hoogste aantal zonuren van Nederland. Heerlijk luieren, zwemmen en watersporten. Maar Bergen aan Zee is 4 seizoenen lang uw vakantiegenot en biedt rust, ruimte en ontspanning.

Omgeving
Omgeving
Omgeving

Uniek in zijn soort

De heer Jacob van Reenen en zijn vrouw Maria van Reenen-Völter zagen in 1905 al de potentie van het landgoed ‘de Heerlijkheid Bergen’. Hier ontwikkelde zij aan de kust-zijde een vakantiekolonie met een kunstzinnige ambiance. Dit is waar wij nu de vruchten van plukken en waarom Bergen aan Zee uniek is in zijn soort.

Omgeving Uniek

Wat gaan we doen ...? / Evenementen

Evenementen
Evenementen